Na co se soustředíš, to přitahuješ...

Věděli jste, že každým okamžikem, každou vteřinou na něco myslíte? A znáte už to velké tajemství, že to, nač myslíte, to si také přitahujete do svého života? Vím, že už jste o tom nejspíš četli v různých motivačních knihách, ale určitě ne takto. Představte si třeba člověka, který se soustředí stále na to, jak v jeho životě chybí peníze. Čím víc se ale soustředí na nedostatek peněz, tím víc si nedostatek peněz přitahuje. Kdyby se tak chtěl soustředit na dostatek. Tedy na hojnost, na to , kolik toho má, co vše krásné ho v životě potkalo nebo na to, jak peníze vydělat, na příležitosti.

Strach z nedostatku jen umocňuje ještě větší strach a ještě větší nedostatek. Proč se tak děje? Řekněme, že Vesmír má s námi určité plány a má svá pravidla. Nechce nám ublížit, ba naopak. Chce nám dát vše, co si přejeme. Teď si možná říkáte, že si ale přejete jet na vysněnou dovolenou......, ale nemáte na to peníze a odnikud stále nepřicházejí.

Jenže, není vůbec důležité, co si přejete na vědomé úrovni, pokud na podvědomé úrovni jste nastaveni úplně jinak. Vaše podvědomí ukládá vzpomínky, zážitky, ale i strachy a různé fobie. Ale především si ukládá různé názory a programy, které jste si vytvořili již jako malé děti. Co to je takový program? To je např. když zažijete jako malé děti situaci, kde Vám babička vtlouká do hlavy, že „musíte hezky papat, aby jste BYLI ZDRAVÍ J. No a pokud to slýcháváte často, pak si vytvoříte program, který Vám říká stále dokola, že být zdravý znamená hodně papat J. Třeba někdo teď pochopí svoji nadváhu. Samozřejmě, že každý máme jiný důvod, proč být „silný“. Může být i tisíce důvodů a každý máme ten svůj. A proto nechme nadváhu nadváhou a soustřeďme se na to, jak si přitáhnout do života to, co si přejeme.

Podívali jsme se tedy na zoubek našemu podvědomí. Takže pokud má člověk na podvědomé úrovni např. Program, že „peníze kazí charakter“, „peníze jsou ďáblovo dílo“, „mít se v životě dobře je hřích“ a podobně, pak se takový člověk může snažit sebevíc, vědomě chtít hodně peněz a jet na vysněnou dovolenou, ale stále bude cítit nějakou bariéru, přes kterou se nedá projít......

Takovéto podvědomé nastavení se dá odblokovat např. pomocí metody One Brain. Ale je spousta vědomých nastaveních, která si lidé neuvědomují a dělají pořád stejné chyby dokola. Nemusejí mít ani žádný blok na podvědomé úrovni. Stačí, když budou stále dokola říkat věty typu : „nojo, pořád mám málo...“ nebo „kde já bych vzal na novou sekačku, nevíš?“ nebo „máme se celkem dobře, to víš, jen ty peníze nám pořád chybí“.....OPRAVDU? Spousta lidí používá tyto věty jako fráze. Ani nemusí trpět nedostatkem, ale jsou zvyklí celý život říkat lidem, že toho moc nemají a že jsou vlastně chudáci. Protože, jak jsem se nedávno setkala s takovým prohlášením: „Co by tomu řekli lidi, že máme peníze?!“ No, tak to je opravdu na přehodnocení, zda chcete uznat před ostatními , že se máte dobře a jet si konečně na tu dovolenou a nebo zda chcete celý život tvrdit, že nic nemáte a peníze místo dovolené strkat do vybavení, které vůbec nepotřebujete. (Hlavně, když to nikdo neuvidí...)