Čekání na dokonalost

To, o čem chci psát, není dokonalost, ale je to právě o tom čekání, o té nedokonalosti a o tom, jak jí vnímáme my, lidé.

Všichni lidé na této planetě na něco čekají. Až vyrostou, až budou štíhlejší, až dodělají školu, až se zamilují, až budou mít děti, až budou v důchodu, až, až, až….Každý z nás na něco čeká. Napadlo Vás někdy, proč čekáme? Proč máme pocit, že danou věc nemůžeme udělat hned? Proč bych měla čekat, až zhubnu? Mohu i tak nosit to, co se mi líbí, i když v jiné velikosti. Proč někdo čeká, až dodělá školu? Vše, co chce dělat, může dělat i při škole. Proč někdo čeká na své koníčky do důchodu, když ho tolik naplňují? Vždyť může díky nim prožít velmi naplněný život a možná i změnit zaměstnání a dělat to, co ho baví.

Proč někdo čeká, že začne jezdit na dovolenou, až bude mít děti? Vždyť jim může vyprávět tolik zážitků a může jim pak ukázat nová místa, mohou spolu objevovat. Proč děti čekají, že až jednou vyrostou, budou si dělat věci po svém? Proč si nemohou něco zorganizovat po svém už nyní?

Naučili jsme se čekat. Čekáme na spoustu věcí ve svém životě. Čekáme, že jednou, jednou určitě dostaneme to, po čem jsme toužili. Ale Na jakou chvíli to vlastně čekáme? Spousta lidí si říká, že až budou umět to a to, tak pak teprve mohou začít podnikat. Jenže se k tomu nikdy neodváží, protože stále ještě by měli dopilovat něco. Cokoli. Vždy se něco najde. Když už umí vše, pak se začnou vymlouvat na to, že je třeba mít dokonalý web. Jenže jak vypadá dokonalý web? Když jsem začínala se svou poradnou, neměla jsem ani prostory. Webové stránky mi pomohl udělat tchán, design jsem si dělala sama. Nebyly nejhorší J, ale co si budeme povídat. Dnes mám stránky od profíka J a je to znát. Ale nějak jsem začít musela. A to je to. Nečekala jsem na to, až bude vše perfektní. Ono už tenkrát to totiž perfektní bylo. Bylo to perfektní v tom, že jsem mohla dělat to, co mě baví. Když si vzpomenu na své začátky, musím se sice smát, ale mám úžasný příběh, který mohu vyprávět jednou svým dětem, až na něj přijde řada J.

Kdy je ten správný čas? Kdy jsme úplně dokonalí? Kdy jsou věci, které chceme dělat dokonalé? Právě TEĎ! Zrovna nyní a zrovna dnes je ten správný čas udělat to, co jsme tak dlouho odkládali. Vezměte štětec do ruky, běžte poprvé do posilovny, začněte studovat, co jste chtěli, vezměte si volno, jeďte na dovolenou, zamilujte se……

Není třeba čekat na dokonalý web, stačí Vám obyčejný. Nemusíte žít naplno, až děti odrostou, oni také chtějí žít naplno s Vámi!

Chvíle, kdy bude vše dokonalé, už dávno je! Zažíváte ji každým okamžikem, každý den stále dokola. Vy jste již dokonalí, stejně jako Váš život! Začněte žít tak, jak jste si vždy přáli již dnes!

… Andrea