Nevysvětlitelná ztráta energie

Jistě jste zažili okamžik, kdy se cítíte vyčerpaní, nic vás nebaví, máte špatnou náladu a někdy nejste schopní ani ráno vstát z postele. Občas máme pocit, že už dál nemůžeme. Někdy nám stačí odpočinek, jindy meditace, sport a život jde dál…. Ale ne vždy!

Každý z nás má svou životní energii. A tu musíme pevně střežit a opatrovat. Musíme s ní nakládat opatrně a vědět, kolik energie máme. Jak na to a odkud se tato energie bere?

Řekněme, že jistá životní energie nám byla dána. A jak s ní naložíme, je již na nás. Tato energie však nesouvisí s fyzickou energií. Fyzicky jsme mnohem silnější, než si někteří z nás myslí. Vše ale záleží na tom, kolik životní energie máme. Od toho se také odvíjí náš životní styl. Buď jsme unavení, zesláblí a máme i práci, která nás příliš nevyčerpá nebo máme dost toho, čemu někteří říkají „elán do života“ a náš život je tak nějak energičtější.

Jsou lidé, kteří se snaží dohnat energii jídlem, někteří zkouší stále dokola bylinky, zdravou stravu, ale stále se nic neděje. Proč? ….

Představte si, že jste jako baterka, která má své plus i mínus. Tato baterka , tedy Vy J, jede stále na plné obrátky… To znamená, že dáváte energii do práce, do rodiny, do sportu, do plánování, budování, přátelství, telefonních hovorů, emailů….atd. A představte si, že toto jsou pro jednoho člověka věci, které ho vybíjí. Tedy mínusová pole. Víc toho však za ten den nestihne a jak všichni říkají, na koníčky není čas, jsou zbytečné nebo zdržují od důležitých věcí.

Co když vám teď povím, že ty koníčky, tedy to, co vás baví, co vás odpoutá od reality a vy se ocitnete na chvíli v jiném světě….tak přesně toto je PLUSOVÉ POLE, které vás dobíjí! A čím víc těchto plusových polí budete vyhledávat, tím víc energie budete mít.

A co vše mohou být plusová pole? Pro někoho láska, pro někoho přátelství, pro někoho sebeláska, pro jiného malování, práce s dětmi, zahrada, květiny, příroda, chůze, povídání s přáteli….. Jsou to činnosti, které musíte sami vysledovat. Činnosti, po kterých se budete cítit dobře a budete mít spoustu energie a chuti do života. Člověk potřebuje motivaci a chuť do života, aby měl energii. Pokud nevidí smysl v tom, co dělá nebo jak žije, pak energii ztrácí. Co nejlepšího se vám může ve vašem životě stát je to, když se vám práce stane zábavou a vy jste po ní plní energie a nových nápadů ;).