Láska a zklamání...

Stalo se Vám někdy, že jste se zamilovali, ale dotyčná osoba o Vás nejevila zájem nebo vůbec netušila, že existujete? Měli jste vztah a nedopadl moc dobře? Co se vlastně pokazilo? Přestal Vás mít rád? Zamilovala se Vaše partnerka do Vašeho kamaráda? Řekla Vám, že Vás již nemiluje? Byl na Vás hrubý, choval se sobecky, či měl jiné nevhodné vlastnosti? Tvrdila Vám, že Vás nikdy neopustí a přesto se tak stalo? …..

Kde jste udělali chybu? …. NIKDE!

Vlastně ano, jednu chybu jste udělali. A to tu, že jste si mysleli, že je to ten pravý (pravá) a čekali od toho vztahu maximum.

Tak za prvé: Na vztahu se musí pracovat! Pokud chceme, aby vztah fungoval, musíme v první řadě vědět, jak má fungovat. Pokud o mně druhá osoba vůbec neví, musíte udělat první krok a říct jí, co k ní cítíte. Co se stane? Máte dvě možnosti. Buď odejde nebo zůstane J.

Nejdůležitější je, uvědomit si, čeho chci ve vztahu dosáhnout. Pokud chci jen princeznu, se kterou se budu chlubit před kamarády, tak jí mít budu. To ale neznamená, že mi taková osoba dá lásku, pochopení a že by se mi případně i postarala o děti.

Další věcí, kterou si musíte uvědomit je fakt, že partner je Vaše zrcadlo. Pokud jste měli tedy doposud jen nefunkční vztahy, tak se podívejte na ně zpět a zjistíte, že se v něčem stále ti partneři opakovali. V něčem si byli až děsivě podobní J. To něco je Vaše nezpracované téma, něco, co je zároveň ve Vás, nepřijaté, nepochopené či popírané. Něco, co Vám ukazovali oni a co jste u nich ovšem nebyli schopni přijmout.

Choval se partner jako Váš tatínek, který ponižoval maminku? …pak je to Vaše téma a je třeba na něm začít pracovat. Chovala se snad partnerka jako Vaše maminka či babička ke svému partnerovi? ….. Chovali se Vaši partneři vždy tak, jako ten úplně první? Pak je třeba si zpracovat svůj úplně první vztah a zjistit, proč zkrachoval.

Od čeho se odvíjí naše partnerské vztahy? Teď pozorně čtěte : Od sourozenců ! Jaké vztahy máte s vlastním bratrem, takové vztahy máte s muži v životě. Nemáte-li bratra, pak je Váš první vztah k muži k Vašemu tatínkovi. Od něho se odvíjí Vaše budoucí vztahy. Stejné to platí pro muže – Váš první vztah se ženou je buď s Vaší sestrou či matkou. Jaké máte sourozenecké vztahy či vztah matka-syn, takové vztahy si pak vytváříte s partnerkami. Myslím tím, pokud je Váš vztah s maminkou, tatínkem či sourozencem zdravý, pokud se máte rádi, respektujete se vzájemně a dokážete si pomáhat.

V hodně případech, kdy vztahy nefungují se objevuje generační blok. To znamená, že máte blok na to dané pohlaví – např. Pokud babičku dědeček týral, pak podvědomě nesnášíte muže. Máte na ně takový vztek! .... Jenže chcete vztah s mužem a to je pak problém. Pokud máte na muže již vytvořený „názor“ díky Vaší babičce, nemůžete mít s mužem zdravý vztah. Pokud si např. myslíte, že muži jsou neschopní hulváti, pak budete jen takové muže přitahovat do svého života.

Nikdy není nic špatně. Pokud se Vám nevydaří vztah, není to chyba, jen je třeba najít ten důvod, příčinu toho, proč to nefungovalo. Nebojte se, byli to jen „zkušební“ vztahy J.

Nyní ale něco nejdůležitějšího a zásadního pro Váš zdravý partnerský vztah:

Vaše vztahy k druhému pohlaví se řídí nejen podle Vašich prvních vztahů v životě, tedy s rodiči a sourozenci, ale především a vždy v první řadě jde o VZTAH SÁM SE SEBOU! Tedy, jaký vztah máte sami k sobě, takové vztahy jste schopni vytvářet. Pokud si tedy myslíte, že Vás nikdo nemůže mít rád, že jste takoví a makoví, pak vězte, že se opravdu nikdo takový nenajde a zůstanete sami. Pokud si o sobě myslíte, že jste dobrá pro muže jen jako služka (babička nebo maminka to tak jistě také měla), pak vězte, že s Vámi tak muži budou zacházet. A čím víc si to budete myslet, tím větší služkou doma budete. Stejné je to s muži – pokud si muž o sobě myslí, že je hloupý a žádná žena ho chtít nemůže, pak to tak bude. Pokud je schopný uvěřit, že i on má právo na lásku a že má vlastní hodnoty, pak si „tu pravou „ také najde.

Vše je jen v naší hlavě, vše je jen o našem nastavení. A proto nezoufejte, pokud Vás láska párkrát zklamala. Ona sama – ta láska za to nemůže J. Láska je krásná a když ji v sobě opět probudíte, pak budete mít mnohem šťastnější život. Běžte lásce zase naproti a podejte ji ruku. Najděte důvody, proč Vám vztahy nevycházeli a vyčistěte si ve vztazích, co je třeba, pak najdete takovou lásku, o které se Vám doposud jen snilo….

Pokud jste však již potkali partnera svých snů, pak je třeba neusnout na Vavřínech….

Na vztahu je třeba pracovat, stále. Jinak se oba začnete nudit a Váš vztah nabere jiné obrátky. Musíte ho stále kořenit, aby měl tu správnou chuť!